v

Sledovače předmětů Apple AirTag jsou určeny k připevnění na osobní předměty, jako jsou klíče, peněženky, tašky apod.,Díki nim má majitel o těchto předmětech přehled a v případě ztráty je může dohledat pomocí iPhonu nebo iPadu.

Jakmile je AirTag nastaven v síti Find My od společnosti Apple, může jej pomocí svého zařízení iOS sledovat pouze jeho majitel. Společnost Apple také zavedla systém proti pronásledování, podle něhož, pokud se neznámá značka AirTag zdá, že se s vámi pohybuje, obdržíte oznámení, které vás informuje o tom, že její majitel může vidět vaši polohu.

Společnost Apple si zároveň uvědomuje, že v některých případech mohou uživatelé chtít sdílet svůj předmět sledovaný pomocí AirTag (například sadu klíčů) s přítelem nebo členem rodiny. Z tohoto důvodu lze v případě sdílení předmětu AirTag s někým z rodinného sdílení jeho majitele bezpečnostní upozornění pozastavit nebo vypnout, aby je iPhone tohoto člena rodiny nedetekoval jako "nechtěné sledování".

Navíc v případech, kdy si AirTag půjčuje osoba, která není v Rodinném sdílení, může vypůjčitel stále zvolit pozastavení bezpečnostních upozornění na položky pro své zařízení iOS nebo jejich úplné vypnutí. Následující kroky ukazují, jak provést druhou možnost.

Než budete pokračovat, mějte na paměti, že po dobu, kdy jsou bezpečnostní upozornění na předměty vypnutá, bude moci majitel neznámého předmětu vidět vaši polohu a vy již nebudete dostávat oznámení, když se neznámý předmět bude pohybovat s vámi.

1. V zařízení iPhone nebo iPad spusťte aplikaci Najít můj.

2. Klepněte na kartu Já v pravém dolním rohu obrazovky.

3. Vypněte přepínač vedle položky Upozornění na bezpečnost předmětů.

4. Potvrďte klepnutím na možnost Vypnout.

Všimněte si, že toto nastavení ovlivňuje pouze zařízení, které právě používáte, takže pokud nechcete dostávat bezpečnostní upozornění na jiném zařízení, budete muset kroky na tomto zařízení zopakovat.

Zdroj: https://www.macrumors.com, Obrázek: unsplash.com

Podobné články

0 Komentářů

Napište komentář